Hoe ben ik een bewuste coach geworden?

Niemand is “ineens” bewust. De meeste mensen hebben er jaren voor nodig om meer bewust te worden. Om een aantal blinde vlekken te gaan herkennen. Ook ik ben jaren bezig geweest om een bewuste coach te worden. En vooral de eerste jaren van zelfontwikkeling ben ik onbewust bewuster geworden. Toen wist ik niet dat ik bezig was om bewuster te leven. Nu ik terugkijk weet ik dat deze stappen essentieel zijn geweest in mijn volledige ontwikkeling. Iets met “connecting the dots” toch Steve?

Van onbewuste harde werker naar iemand met oog voor mezelf

Midden 2017 zou de start zijn voor een volledig nieuwe Michiel. Een Michiel die ik vaak heb omschreven als een versie 2.0. Voor die tijd was ik vooral bezig was met presteren. Met doelen behalen en laten zien dat ik goed ben ik wat ik deed. Mezelf bewijzen aan anderen en mezelf. Een goede burn-out zette mijn leven totaal op zijn kop. Doorgaan zoals ik deed was geen optie meer. Dat wilde ik ook niet meer. Ik was mezelf hard tegengekomen en wilde dat niet nogmaals meemaken. De eerste maanden na mijn “herstel” zorgde ik hiervoor op basis van angst. De angst om weer zo diep te gaan en te falen.

Totdat ik het Programma voor Zelfontwikkeling volgde bij Doyo Trainingen. Voor mij een echt eye opener, want ik kwam er daar achter dat deze angst mij niet echt verder hielp. Hier leerde ik te kijken naar waar ik behoefte aan had. Wat ik graag zou willen met mijn leven. En niet alleen naar waar ik van weg wilde blijven. Zo kwam ik er achter dat ik al jarenlang mijn emoties wegstopte. Dat ik mezelf aan had geleerd niet te luisteren naar mijn lichaam. En daarmee ook de emoties van anderen niet serieus te nemen. Maar ook dat het wegstoppen en bagataliseren van emoties niet “normaal” en zeker niet helpend is. Zo kreeg ik gedurende dit programma meer oog voor mezelf. Voor hoe ik mezelf zag en hoe hard ik voor mezelf was geweest.

Van oog voor mezelf naar oog voor de ander

Doordat ik mezelf steeds beter leerde kennen, kreeg ik ook meer begrip voor anderen. Iets wat wel makkelijk was in de opvoeding van 2 meiden. Maar ook was dit de fase dat ik als Marketing Manager verantwoordelijk werd voor een team. Daarbij merkte ik dat ik goed ben ik het oprecht luisteren naar mensen. Om zonder oordeel klaar te staan voor ze. Waar ik voor mijn burn-out altijd voor het beste resultaat ging, merkte ik nu dat dit me tegen stond. Ik vond het veel fijner en belangrijker om ervoor te zorgen dat mensen lekker in hun vel zaten. Dit zorgde ervoor dat ik de stap waagde om als trainer aan de slag te gaan bij Doyo Trainingen.

Van onbewust coach naar bewuste coach

Een aantal jaren ben ik onbewust steeds bewuster geworden. Door mensen te coachen, open en oprechte relaties aan te gaan en geregeld in te stemmen op mijn eigen wensen en behoeftes. Maar aan alles merkte ik dat ik bewust bewuster wilde worden. Dit ik wilde weten waarom ik op bepaalde manieren reageer. Waarom zaken mij wel irriteren maar anderen niet. Waarom ik niet altijd krijg waar ik behoefte aan heb.

Dit resulteerde in een intensieve opleiding bij de V-Cirkel Academy. Een opleiding die focussed op wie je in basis bent. Niet wat je (jezelf) aan hebt geleerd of wie je denkt dat je het beste kan zijn. Maar wie je werkelijk bent en wat je drijft. En hoe dit je leven beïnvloed. Zowel positief als negatief.

“what has been will never be again, what was will
never be as it is”

Verbastering van een Joodse wijsheid

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Ik vertel je graag hoe ik je verder kan helpen!