Krijg meer zelfvertrouwen

Iedereen heeft er wel eens last van. Sommige een kort moment en anderen kunnen er dagenlang mee rondlopen. Een gebrek aan zelfvertrouwen. Vooral als dit structureel is of lang aanhoudt, kan het je plezier in het leven schaden. Gelukkig is hier iets aan te doen. En niet alleen een tijdelijke pleister, maar structureel.

Man in Black Shirt Standing on Indoor Climbing Wall

De impact van een gebrek aan zelfvertrouwen

Een gebrek aan zelfvertrouwen kan aanzienlijke gevolgen hebben voor iemands leven. Het kan leiden tot diverse mentale gezondheidsproblemen, zoals angststoornissen en depressie. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat men zich afzondert in sociale situaties en kansen misloopt, zoals het aangaan van nieuwe relaties of het benutten van carrièremogelijkheden.

Wat niet of alleen tijdelijk helpt

De meeste (goedbedoelde) adviezen hebben vaak maar weinig of slechts een tijdelijk effect. Van “Probeer het toch maar dan zal je zien dat je het wel kan.” tot “Stap eens uit je comfortzone.”. Ze kunnen wel helpen, maar zorgen er bijna nooit voor dat het echte probleem aangepakt wordt.

Wat helpt dan wel?

Het enige wat structureel helpt is onderzoeken waar de onzekerheid vandaag komt. Wat het gebrek aan zelfvertrouwen heeft gecre√ęerd. Of je het alleen in bepaalde situaties ervaart of dat het je altijd overkomt. Gebrek aan zelfvertrouwen kan namelijk vele oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je voor je gevoel zo vaak gefaald hebt, dat je niet meer ziet hoe het goed kan gaan. Of zie je vooral wat anderen beter kunnen dan jij. Maar ook kan het zijn dat je zo vaak naar beneden bent gehaald door anderen of jezelf, dat je erin bent gaan geloven.

Tijdens onze gesprekken onderzoeken we wat ten grondslag ligt aan je gebrek aan zelfvertrouwen. En vervolgens gaan we werken aan een beter zelfbeeld. Want iedereen heeft kwaliteiten, iedereen mag er zijn en iedereen heeft iets toe te voegen.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Pipi Langkous

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Ik vertel je graag hoe ik je verder kan helpen!