Kom weer dichter

bij elkaar

In iedere relatie komen ruzies voor. Soms helpen deze ruzies om elkaar beter te begrijpen of om dichter bij elkaar te komen. Maar geregeld groeien partners uit elkaar. Ze begrijpen elkaar steeds minder goed. Wat blijft leiden tot strijd en conflicten. Middels relatietherapie kan dit patroon doorbroken worden.

Side view of couple sitting on sofa and embracing during session with psychologist in light room in daytime

Het patroon achter relatieproblemen

Problemen komen voor in iedere relatie. Pasverliefde stellen, langgetrouwden, broers en zussen, met je vrienden, collega’s, etc. In al deze relaties worden problemen gecreĆ«erd door een vast patroon. Namelijk een patroon van onbewust handelen. Onbewust van je eigen wensen en behoeften. Maar nog vaker onbewust van de drijfveren en wensen van de ander. Communicatie hierover is vaak een belangrijk startpunt om hier goed mee om te gaan. Maar wat als je niet op 1 lijn communiceert. Als de ander iets anders hoort dan wat jij probeert te zeggen. En je dus niet begrepen wordt.

Doorbreek het patroon zelf

Het is essentieel om te begrijpen wat je zelf wilt. Waar je behoefte aan hebt, maar ook waar je moeite mee hebt. Als je dit eenmaal goed inzichtelijk hebt, kan je dit gaan delen met de ander. Maar ongeacht hoe je het brengt, er is altijd een grote kans dat de ander je niet of verkeerd begrijpt. Check daarom altijd of de ander je wel echt begrijpt. Laat de ander uitleggen wat je hebt gezegd.

Wat gebeurd er tijdens relatietherapie

Jammer genoeg kom je er niet altijd zelf uit. Je bent al te ver uit elkaar gegroeid om nog open te staan voor wat de ander zegt. Of denkt elkaar al zo goed te kennen, dat je invult waar de ander behoefte aan heeft. Tijdens relatietherapie duiken we gezamenlijk in jullie patronen. Jullie leren weer open en eerlijk naar elkaar te kijken en te luisteren. Jullie leren jezelf en elkaar echt kennen. Waarom de ander blijft doen waar jij je zo aan stoort. Maar ook waarom jij je zo stoort aan wat de ander blijft doen.

Heb je behoefte aan begeleiding in je relatie? Neem dan contact met me op. Na een gezamenlijke kennismaking, zullen we in individuele sessies en gezamenlijke sessies werken aan jullie relatie. En zorgen dat jullie weer dichter bij elkaar komen.

“mensen veranderen en vergeten het elkaar te vertellen”

Lillian Hellman

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Ik vertel je graag hoe ik je verder kan helpen!