Wie ben ik

Het is altijd fijn om te weten wie de coach is die je tegenover je hebt zitten. Om wat inzicht te hebben in wat voor persoon het is. Jammer genoeg is dat slecht in een stuk tekst te vangen. Maar ik zal het zo goed mogelijk proberen. Wil je me beter leren kennen, plan dan een gratis kennismakingsafspraak in.

Mijn profiel

Kort gezegd ben ik Michiel Bominaar, geboren in 1984 te Roosendaal. Getrouwd met Birgit en daarnaast heb ik ook twee dochters thuis rondlopen. Ik besteed veel tijd aan mijn gezin en ben graag thuis. Maar gelukkig heb ik ook voldoende dingen naast mijn thuis en werk. Sporten is voor mij erg belangrijk om fit te blijven, maar ook om mezelf even te laten gaan. Even helemaal los gaan en alles te geven voor de overwinning. Daarnaast vind ik het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn; klussen, tuinieren, bakken of koken.

Wat mij nummer 1 maakt

Binnen het enneagram ben ik getypeerd als een nummer 1. Voor mij geen schok, maar wel een verademing dat ik nu weet wat mij maakt wie ik ben. Dat mijn tekortkomingen ook mijn kracht zijn. En mijn kracht ook een tekortkoming kan zijn.
Zo ben ik behoorlijk perfectionistisch. Accepteer ik het niet van mezelf als ik fouten maak. En heb ik een extreem hoge lat voor mezelf. Maar kan ik er ondertussen ook erg om lachen als ik merk dat ik mezelf daarmee wel heel hoog heb zitten. Want iedereen maakt fouten, dus waarom zou ik geen fouten maken. Maar dit perfectionisme zorgt er ook voor dat ik veel voor elkaar krijg. Dat ik flinke stappen maak. En dat als ik ergens voor ga, ik er ook volledig voor ga. Met mij geen half werk.
Ik kan ook snel geïrriteerd raken door dingen die niet binnen mijn normen passen. Bijvoorbeeld dat iemand een blikje op straat gooit. Of te laat is voor een afspraak. Niet altijd een fijn gevoel, maar voor mij wel een motor om zaken aan te pakken. Om wekelijks de buurt schoon te maken en mensen aan te spreken als ze afspraken niet nakomen.

Maar niet iedereen ziet altijd goed wat er in mij om gaat. Want als ik ergens goed in ben, is het mezelf beheersen. Om mijn emoties eerst langs mijn lat van normen te leggen voordat ik ze uit. Hierdoor kan ik wat afstandelijk overkomen. Iets wat ik juist niet ben. Maar het beheerste zorgt er ook voor dat ik rust uit blijf stralen in meer stressvolle situaties of conflicten.
En als laatste; ik heb een mooie lijst van normen en waarden waaraan ik alles spiegel. Waar deze normen en waarden vandaan komen is me niet altijd duidelijk. Maar ze zijn er wel. En geven mij veel richting. Al beperken ze me ook nog geregeld in de manier waarop ik in de wereld sta.

Hoe ben ik als coach

Misschien wel het belangrijkste voor jou als potentiële coachee. Want natuurlijk wil je weten wat voor coach je tegenover je gaat krijgen. Als je met mij in gesprek gaat krijg je een coach die oprecht luistert. Door de regels heen kan kijken en goed is in het lezen van mensen. Klinkt mooi, maar wat houdt dat nou in? Dat ik niet met aannames kom en niet invul waar jij behoefte aan hebt. Maar me ook niet op het verkeerde been laat zetten als jij niet de juiste woorden vindt om je uitdagingen te omschrijven. Voor mij is het essentieel om samen tot de kern van jouw groeipotentie te komen. Alleen als jij er volledig achter staat zullen we stappen kunnen maken.
Verder ben ik iemand die graag structuur aanbrengt en duidelijke afspraken maakt. Hiermee weet je exact wat je aan me hebt en wat ik van jou verwacht.

Om als coach meer te bieden te hebben dan alleen de persoon Michiel, heb ik in 2024 een Post HBO opleiding afgerond bij de V-Cirkel Academie. Deze opleiding specialiseert mij in coachen op bewustwording. Dit middels het gebruik van psychologische modellen als het enneagram. Ik hoop dat je nu beter weet wie ik ben. Zo niet, plan zeker een gratis kennismaking in.

“Een goede coach geeft geen advies. Hij geeft inzicht zodat je uit jezelf in beweging komt.”

Michiel Bominaar

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Ik vertel je graag hoe ik je verder kan helpen!