Zit je niet lekker

in je vel?

Voel je je verdrietig? Niet goed op je plek? Weinig energie om leuke dingen te doen? Heb je het gevoel dat je in een dipje zit? Of voel je je gewoon neerslachtig? Doorbreek dit gevoel door er achter te komen wat je dit gevoel geeft. Wat je tegenhoudt om hier zelf uit te komen.

Man in Black Shirt Standing on Indoor Climbing Wall

Wanneer is het tijd voor actie?

Het is echt niet erg als je je wel eens verdrietig, neerslachtig of futloos voelt. Met dit gevoel heeft iedereen wel eens te maken. Soms is het ook gewoon lekker om futloos op de bank te hangen en een dramafilm te kijken. Maar wanneer is het tijd om actie te ondernemen? Om iets te doen aan je dip? Op het moment dat je het gevoel hebt dat je vast loopt in je dip. Als je neerslachtigheid je belemmert om jezelf te zijn. Of als het gevoel geregeld terugkomt. Simpel gezegd; als je dip met jou aan de haal gaat.

Hoe doorbreek je een neerslachtig gevoel

Als je niet lekker in je vel zit, is het soms lastig om iets te doen aan dit gevoel. Maar vaak zijn het de kleine stapjes die je het snelste uit dit rotgevoel halen. Denk aan voldoende lichamelijke beweging, sociale contacten, loslaten waar je geen invloed op hebt, de natuur in gaan, jezelf verwennen, goed eten en slapen of dingen gaan doen waar je goed in bent. Probeer jezelf er echt toe te zetten. Plan met jezelf momenten waarop je dit gaat doen. Maar nog belangrijker; probeer het niet allemaal alleen te doen. Vraag je omgeving om hulp.

Vraag tijdig om hulp

Aangezien het vaak lastig is om je negatieve gevoelens te doorbreken, is het vragen om hulp een essentiƫle stap. Dit kan simpelweg door een vriend(in), collega of buurvrouw te vragen om mee te gaan wandelen in het bos. Of door samen naar de sauna te gaan. Maar ook het delen van je gevoel met iemand anders kan al een hele opluchting zijn.

Lukt het je niet om deze gevoelens los te laten? Het helpt vaak om de hulp in te roepen van iemand met ervaring. Een coach die met je kan onderzoeken waarom je je neerslachtig voelt. En samen te werken om dit patroon te doorbreken. En weer de beste versie van jezelf te worden.

“when life gives you lemons, make lemonade.”

Elbert Hubbard

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Ik vertel je graag hoe ik je verder kan helpen!